skip to Main Content

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo  je tokom posjete Općini Maglaj, s načelnikom Mirsadom Mahmutagićem i njegovim suradnicima razgovarala o turističkim i privrednim potencijalima, kulturno-historijskom naslijeđu i prirodnim resursima ove općine.  Istaknuti su i pozitivni primjeri u oblasti unapređenja zaštite okoliša u općini Maglaj.

Sastanku je prisustvovao i direktor HM Prometa Muhamed Hrnjić, jedne od vodećih firmi ove općine koja zapošljava oko 450 radnika, i izvozi 98 posto svoje proizvodnje.

Ministrica Đapo je naglasila kako je ovo primjer da se veliki san o poslovnoj suradnji sa svjetski renomiranim brandovima može ostvariti i u jednoj maloj općini kao što je Maglaj, ako se ima vizija i spremnost za predan rad.

Federalna ministrica je obišla i maglajsku tvrđavu, jednu od glavnih turističkih atrakcija ovog kraja.

-Gdje god krenemo po našoj prelijepoj zemlji, svuda nas dočekaju slični i jedinstveni spomenici  ostaci Bosanskog kraljevstva i zadužbina naših predaka, kao dokaz kontinuiteta Bosanske države. Naša je dužnost da ih zaštitimo i očuvamo, kako bismo ih s ponosom mogli pokazati cijelom svijetu i ostaviti u naslijeđe budućim generacijama -poručila je ministrica Đapo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Back To Top