skip to Main Content

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda susreo se danas s ministrom financija Republike Hrvatske Zdravkom Marićem.

Na sastanku dvojice ministara govorilo se o kontinuiranoj suradnji susjednih država iz perspektive resora financija i izazova s kojima se susreću zemlje Europske unije i one koje pretendiraju da postanu dijelom te obitelji, poput Bosne i Herecegovine.

Govorilo se o aktualnim temama iz oblasti financija i proračuna, pitanjima sukcesije, ali i konkretnim vidovima suradnje resornih ministarstava kako bi se olakšalo poslovanje gospodarstvenika iz BiH i Hrvatske.

Naglašeno je da će Republike Hrvatska nastaviti da pruža podršku  Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu.

U svijetlu razgovora o konkurentnosti, čemu je bio posvećen panel današnjeg Ekonomskog foruma gdje su sudjelovala oba ministra, ministar Bevanda naglasio je da BiH mora snažnije krenuti u provođenje reformi jer je to najbolji način da se ostvari ekonomski rast i otvori put stranim investicijama.

Ministar financija i trezora BiH govoreći na Ekonomskom forumu naglasio je da je usvojena Strategija javne zaduženosti za trogodišnje razdoblje čime se po prvi put sustavno kontrolira visina javnog duga, te da se održava fiskalna i financijska stabinost BiH, kao i kreditni rejting.

Ministar Bevanda je u svom obraćanju naglasio i da je nakon 11 godina u pripremi i novi Zakon o porezu na dodanu vrijednost (PDV) kao jedan od načina da se poboljša poslovni ambijent i osuvremeni oblast neizravnog oprezivanja.

 

 

Back To Top