skip to Main Content

U organizaciji Privredne komore Austrije, “ADVANTAGE AUSTRIA” Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Makedonije i Kosova, 31. maja 2017. godine u Beogradu održana je druga regionalna konferencija “Austria Connect” Jugoistočna Evropa 2017.

Konferencija se sastojala od izlaganja i diskusija s investitorima i stručnjacima iz regiona, s posebnim naglaskom na austrijske investitore i mogućnosti investicija u zemlje regiona.

U ime Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, kao panelist, na Konferenciji je učestvovao sekretar Ministarstva Igor Pejić.

Poseban naglasak panel-diskusije i izlaganja sekretara Pejića bio je na nedostatku infrastrukture kao kočnici ekonomskog razvoja, te na najvećim izazovima u razvoju prometne infrastrukture.

Austrijskim i investitorima zemalja regiona su predstavljeni aktuelni te planirani infrastrukturni projekti i mogući načini njihove realizacije.

Nakon panel-diskusija održane su paralelne radionice zemalja i tom prilikom je zaključeno da postoji veliki interes investitora za Bosnu i Hercegovinu. Stoga će u sljedećem periodu aktivnosti Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine o ovom pitanju biti intenzivirane, sve u okvirima nadležnosti.”

 

Back To Top