skip to Main Content

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko primio je u posjetu grupu učenika osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine koji su učestvovali u izazovu „Dabar Informatičar“ u organizaciji Fondacije „Talentium“ a čiji je glavni sponzor Bit Alijansa.

Sastanku su prisustvovali i Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH, i Mirza Hadžić, voditelj prodaje u kompaniji Oracle.

Ministar Jusko čestitao je učenicima na uspjehu koji su postigli učestvujući u programu Dabar Informatičar, ohrabrujući ih da i dalje nastave da proširuju svoja znanja.

„Danas imate priliku da uđete u svijet IT inžinjera i svojim znanjem probijate granice. Informatika je sigurna budućnost u našoj zemlji i svijetu. Želim da znate da danas na birou za zapošljavanje nema niti jedan IT stručnjak, ovo je grana u kojoj možete samo da napredujete“, rekao je ministar Jusko.

Haris Gavranović, u ime Fondacije „Talentium“, zahvalio se ministru Jusku na prijemu i prenesenim iskustvima.

„Primajući učenike i nastavnike i posvećujući im svoju pažnju, ministar Jusko je pokazao brigu za razvoj talenata, a naročito znanja i vještina povezanih sa digitalnim svijetom“, naglasio je Gavranović.

„Dabar Informatičar izazov“ je međunarodno takmičenje koje se održava u više od 50 zemalja svijeta uz učešće više od dva miliona učesnika, a koji za cilj ima promociju informatike u svakodnevnom životu te njeno predstavljanje kao naučne discipline i budućeg zanimanja za najmlađe.

 

Back To Top