skip to Main Content
Састанак министра финансија са амбасадором Словеније 557210650

 

Ministar finansija, dr Zoran Tegeltija, razgovarao je u Banjaluci sa ambasadorom Slovenije u BiH, Iztokom Grmekom, o aktuelnim pitanjima u saradnji Republike Srpske i Republike Slovenije, s posebnim akcentom na pitanje stare devizne štednje Ljubljanske banke.

Ministar Tegeltija je tokom razgovora istakao da će Republika Srpska, iako ne učestvuje direktno u procesu verifikacije i izmirenja pomenute obaveze, učiniti sve da u što kraćem periodu omogući slovenačkom timu nesmetano skeniranje dokumentacije o štedišama koja se nalazi na teritoriji Republike Srpske.

„Vlada Republike Srpske je zadužila posebnu Komisiju koja će nadgledati popisivanje i primopredaju postojeće dokumentacije iz arhive u APIF, na čuvanje i ustupanje, radi skeniranja predstavnicima Republike Slovenije”, rekao je ministar i ocijenio da je time otvoren put za što skorije okončanje aktivnosti slovenačke strane na kompletiranju dokumentacije i početku realizacije isplata štedišama.

Slovenački ambasador je izjavio da je zadovoljan voljom za saradnju i naglasio da očekuje da će taj proces biti uskoro završen što bi bilo u interesu štediša, ali i zemalja koje su uključene u rješavanje tog pitanja.

 

Back To Top