skip to Main Content

Zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača sastao se juče s delegacijom Svjetske banke na čelu s Mirey Ovadiya i upoznao je o najvažnijim aktivnostima koje ovo ministarstvo preduzima u provedbi projekta Sporazuma o zajmu (Projekt podrške zapošljavanju) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Razgovorano je o do sada urađenom, kao što je kompletiranje Implementacione jedinice, usvajanje prvog kvartalnog izvještaja ovog projekta na sjednici Vlade FBiH i formiranje Upravnog odbora Projekta podrške zapošljavanja.

Istaknuto je i da je retroaktivni dio projekta u fazi finalizacije, da je završen pregled dokumentacije, monitoring i izvještaj, te slijedi povlačenje sredstava prema Federalnom ministarstvu finansija u iznosu od 5,1 milion eura.

Ministar Drljača zahvalio se predstavnicima Svjetske banke na podršci i iskazao uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Back To Top