skip to Main Content

 

 

Federalni ministar rada i socijalne politike i dopremijer Federacije BiH Vesko Drljača s direktorom federalne Agencije za privatizaciju Amerom Bekrićem bio je u radnoj posjeti općini Breza. U ime općine Breza sastanku su prisustvovali načelnik Munib Zaimović, pomoćnica načalnika za finansije Meliha Beširević i savjetnik općinskog načelnika za pravne poslove Mirza Džambić.

Ministar Drljača istakao je spremnost i želju Vlade FBiH i resornog ministarstva da više i bliže budu upoznati sa aktivnostima lokalne zajednice, uz izraženu spremnost za pomoć efikasnijem funkcionisanju. Načelnik Zaimović također je upoznat s mjerama iz Reformske agende Vlade FBiH, a koje se direktno reflektuju na lokalnu zajednicu.

Federalni ministar je istakao da ovaj sastanak predstavlja početak saradnje i način kako bi se pokazalo da općina Breza nije zaboravljena. Naglasio je kako očekuje da će u narednom periodu od Općine doći određene incijative koje će Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svako u okviru svojih mogućnosti, pružiti odgovarajuću podršku.

Načelnik Zaimović je izrazio zahvalnost Drljači i Bekriću na iskazanom visokom stepenu razumijevanja za problematiku rada lokalne samouprave, te ih je pozvao da u skorijoj budućnosti ponovo posjete općinu Breza, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Back To Top