skip to Main Content

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić u petak je u Bihaću  razgovarao sa izvršnim direktorom Megglea za jugoistočnu Europu Marjanom Vučkom, direktorom Mljekare Kemalom Hrnjićem i drugim predstavnicima Uprave o pravcima razvoja mljekarstva i budućim poslovnim planovima ove mljekare u Bosni i Hercegovini.

Direktor Vučak je predstavio Desetogodišnji strateški plan razvoja mljekarstva koji obuhvata ulaganje u nove tehnologije, modernizaciju proizvodnje, instaliranje laktofriza, digitalizaciju otkupa, kao i unapređenje stanja na farmama po EU standardima.

-Izuzetno mi je drago što mljekara Meggle, koja je postala okosnica razvoja poljoprivredne proizvodnje u Unsko-sanskom kantonu, nastavlja ulagati, unaprjeđivati i širiti proizvodnju u BiH, a mljekarstvo u Federaciji BiH bilježi stalni rast – rekao je ministar Dedić.

Ministar Dedić je kazao da će se zalagati da mljekarstvo, kao strateška grana poljoprivrede, i dalje ostane prioritet u poticajnoj politici Federacije BiH i da budu iznađeni drugi izvori sredstava za sufinansiranje kapitalnih investicija koje vode do veće konkurentnosti ovog sektora, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Back To Top