skip to Main Content

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha s kojim je razgovarao o nastavku suradnje dvije zemlje koja se realizira u skoro svim oblastima.

Naglašeno je da su BiH i Saudijska Arabija prošle godine sklopili šest bilateralnih sporazuma koji se, osim povoljnih kreditiranja, odnose i na dodjelu grant sredstva za određene projekte u BiH, ali i institucionalnu suradnju o oblasti obrazovanja i sigurnosti.

Ministar Bevanda naglasio je da je zahvalan vlastima Saudijske Arabije koje kontinuirano pružaju financijsku potporu u svim oblastima koje su bitne za poboljšanje uvjeta života u Bosni i Hercegovini.

Osim dobre dugogodišnje suradnje, na sastanku je bilo riječi i o problemima koji usporavaju realizaciju pojedinih projekata, te dugim procedurama u BiH kod sklapanja sporazuma i realizaciji projekata za koja su sredstva već odobrena.

Ministar Bevanda naglasio je da Ministarstvo financija i trezora BiH ima dobru i uspješnu suradnju s Veleposlanstvom Saudijske Arabije u BiH i Saudijskog fonda za razvitak putem kojeg su realizirani milijunski projekti širom BiH, te da očekuje kako će se ove aktivnosti intenzivirati i u drugim institucijama i otkloniti administativne smetnje u tom procesu.

Veleposlanik Mominah ponovio je da je Saudijska Arabija prijatelj BiH i svih njenih građana te da je to temeljni razlog dobre i dugogodišnje suradnje.

 

Back To Top