skip to Main Content
Microsoft Empower Business Web4

 

Generalni direktor Microsofta Satya Nadella izjavio je Dablinu da je ta kompanija više nego udvostručila svoj kapacitet u oblaku u Evropi u posljednjih godinu dana, te da je do sada uložila više od tri milijarde američkih dolara širom kontinenta.

– Nove investicije u oblaku pomažu klijentima da stvaraju inovacije u svojim industrijama i premjeste svoje poslovanje u oblak, te da ostvare potreban suverenitet, sigurnost i usklađenost evropskih podataka. Nastavljamo sa značajnim ulaganjima u infrastrukturu oblaka kako bismo zadovoljili rastuću potražnju evropskih kupaca i partnera – kazao je Nadella.

Microsoft je objavio da planira ponuditi Microsoft Azure, Office 365 i Dynamics 365 iz više podatkovnih centara u Francuskoj početkom 2017. Uz to, investicije u podatkovne centre u Holandiji i Irskoj, koji se i dalje šire, zajedno s lokacijama u Austriji i Finskoj, omogućavaju kompaniji da zadovolji očekivanu potražnju kupaca u Evropi i ponudi im veću mogućnost za digitalnu transformaciju njihovih organizacija kroz oblak.

Kao doprinos raspravi o važnosti oblaka, Microsoft je publicirao i knjigu “Cloud za javno dobro” koja sadrži 78 preporuka za javne politike u 15 kategorija kako bi se povećalo povjerenje u te tehnologije.

Turneja se nakon Dablina nastavlja u Parizu, Berlinu i Londonu tokom čega će se vodeći ljudi Microsofta susresti s klijentima, partnerima, developerima i predstavnicima vlada iz evropskih zemalja.

 

 

Izvor: FENA

Back To Top