skip to Main Content
WTO

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Šemsudin Mehmedović učestvovat će na Parlamentarnoj konferenciji na visokom nivou o funkcionisanju primjeni pravila i funkcionisanju Svjetske trgovinske organizacije u regiji Mediterana, koja će 12. i 13 jula biti održana u Beogradu.

Učesnici dvodnevne konferencije, koju zajednički organizuju WTO i PAM, bit će upoznati s pravilima i načinom funkcionisanja WTO-a, kao i sa sadržajem multilateralnih trgovinskih propisa WTO-a i uticajem tih propisa na privredu država mediteranske regije.

Jedna od tema diskusije bit će i integracije država zapadnog Balkana i mogućnost stvaranja jedinstvenog ekonomskog prostora u ovoj regiji.

Mehmedović će se obratiti na konferenciji i upoznati s pregovorima Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u WTO-u. Očekuje se da bi BiH do kraja ove godine mogla okončati pregovore i postati punopravna članica WTO-a, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Back To Top