skip to Main Content
Vinograd 810×518

 

Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2016 bit će održan od 3. do 6. novembra u Neumu, pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, te pod visokim supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović.

Sabatina godišnje okuplja vinogradare, vinare, stručnjake, sommeliere, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, ugostitelje, trgovce, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva. Cilj je Sabatine edukacija i povezivanje vinogradara i vinara međusobno, sa strukom, te s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo.

Na sajmu vinogradarstva i vinarstva, te berzi i izložbi vina svoje proizvode predstavlja oko 300 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Kao plod dugogodišnje poslovne suradnje, kontakata i iskazane želje inozemnih vinogradara i vinara, Sabatina će prvi put biti  održana na teritoriju dviju država – Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Organizatori manifestacije su Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova iz Hrvatske, a suorganizatori Federalni agromediteranski zavod Mostar i Grand hotel Neum iz Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: FENA

Back To Top