skip to Main Content

Rukovodstvo Međunarodnog aerodroma Sarajevo sastalo se juče sa rukovodstvom Granične policije BiH.
Sastanku su prisustvovali direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković, izvršni direktor za razvoj Alan Bajić i direktor Sektora upravljanja sistemima Nermin Zijadić.

Suradnja između MAS-a i Granične policije BiH  ocijenjena je izuzetno uspješnom.

Na sastanku je bilo riječi o predstojećoj ljetnoj sezoni, najfrekventnijem periodu godine, kada se redovno obaraju rekordi po broju putnika, a što usložnjava zahtjeve u kadrovskom smislu kako Granične policije BiH, tako i Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Rukovodstva su se složila da upravo  zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika aerodroma i Granične policije BiH, rekordna ljetna sezona 2017. godine je prošla bez bilo kakvih problema i prevelikih gužvi.

Rukovodstvo aerodroma upoznalo je direktora Granične policije Zorana Galića i suradnike sa svim najvažnijim  predstojećim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog aerodroma, a kojim će se povećati i prostorni  kapaciteti za potrebe rada jedinice Granične policije BiH na aerodromu.

U kontekstu modernizacije i dogradnje Terminala B, evidentno je da se radi o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, s obzirom na to da Međunarodni aerodrom Sarajevo nema zamjenskih kapaciteta, posebno uzimajući u obzir da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne  smije utjecati na redovno obavljanje avio-operacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.

Direktor Granične policije BiH opredijeljen je za maksimalan doprinos i podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom  aerodromu,  širenjem kapaciteta i angažiranjem većeg broja izvršitelja u JGP Aerodrom  Sarajevo.

Sastanku su u ime Granične policije BiH, osim direktora Zorana Galića, prisustvovali još i načelnik Terenskog ureda za aerodrome Fahrudin Ibrić, načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović i načelnik Uprave za operacije Predrag Radojčić.

Back To Top