skip to Main Content

Već tradicionalno u Kantonu Sarajevo održava se Međunarodna poslovna konferencija, na kojoj se razgovara o aktuelnim dešavanjima u regionu i svijetu, kao i poslovnim izazovima današnjice.Ovaj događaj je prilika za poslovne ljude da unaprijede postojeću saradnju i uspostave nove poslovne veze, te da uzmu učešće u panel diskusijama i bilateralnim susretima (B2B i B2G).

Ovogodišnja „Međunarodna poslovna konferencija Kanton Sarajevo 2018“, održat će se 25. i 26. septembra u Sarajevu. Organizator konferencije je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, a partneri su Privredna komora Kantona Sarajevo i privredne komore iz Republike Austrije – Privredna komora Koruške i Privredna komora Štajerske.

Uz obraćanje zvaničnika i prezentacijski dio tokom konferencije planirane su i dvije panel diskusije: “Šanse i izazovi prerađivačke industrije” i “Saradnja obrazovanja i privrede, kao pokretač ekonomskog razvoja”. Nakon toga su bilateralni razgovori za koje ove godine vlada veliki interes, kako domaćih, tako i privrednika iz inostranstva.

Najavljeno je učešće značajnog broja privrednih i finansijskih eksperata iz zemlje i inostranstva, predstavnika domaćih i stranih kompanija iz različitih sektora privrede, zatim predstavnika diplomatskog kora, naučnih institucija, privrednih komora i predstavnika vlasti.

Back To Top