skip to Main Content

Od 18.-21. svibnja u Tešnju je održan sajam privrede, koji je okupio preko 200 izlagača. Sajam je bio i međunarodnog karaktera, a zemlja partner je bila Njemačka.

Sajam, koji se tradicionalno održao 13. godinu zaredom u organizaciji Udruženja privrednika „Biznis Centar“ Jelah – Tešanj je bio prilika za nove poslovne susrete i razgovore privrednika.

Cilj organizatora je bio pozitivno utjecati na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, na povećanje konkurentnosti privrednog sektora, bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata, intenziviranje promocije privrede, privlačenje ulaganja, kao i stvaranje jasne spoznaje o vlastitim snagama i privrednim vrijednostima.

Tvrtka Nobel Corporation iz Mostara, koja se drugu godinu zaredom predstavila na Sajmu u Tešnju, prepoznala je značaj ove privredne manifestacije, mogućnosti uspostavljanja novih poslovnih suradnji, te širenja mreže svojih poslovnih partnera.

„Kompanija Nobel iz Mostara se zahvaljuje svim posjetiteljima koji su nas posjetili za vrijeme prošlotjednog Sajma u Tešnju. Udruga privrednika Biznis Centar Tešanj – Jelah je napravila odličnu pripremu Sajma, koji je ove godine premašio očekivanja. Posebno se zahvaljujemo našim prijateljima, obiteljima Korajlić, Širbegović, Krdžalić, Brka, Jabandžić, Saračević, dosadašnjim i budućim partnerima sa ovoga područja: Silk, hotel Ukus, Abias, Eko Servis, Madi, Zema, Saračević metali, Artisan, Ilma auto, Radio ZOS, HIFA, AS, Euro Vez, GMC…”, kazao je Boris Bošnjak, vlasnik kompanije Nobel Corporation.

Tvrtka Nobel Corporation već godinama, sudjeluje na svim važnijim sajmovima u BiH.

“Kao sudionik svih značajnijih sajamskih manifestacija u BiH, dajemo iskrenu preporuku svim tvrtkama iz BiH koje razmišljaju o ovome načinu promocije i uspostavljanju novih poslovnih kontakata, osobito s kompanijama iz ‘Europskog privrednog čuda’, što je Tešanj u pravom smislu riječi. Postoji jedna specifičnost kada razgovarate s poduzetnicima s ovoga područja. Ne možete vidjeti nikoga zabrinutog, bez obzira na sve probleme s kojima se susreću, kao i svi drugi. Imao sam desetine, manje i više ozbiljnih razgovora. Za mene osobno je svaki odlazak u Tešanj punjenje pozitivnom energijom”, kazao je Bošnjak.

Tvrtka Nobel Corporation je specijalizirana za tretiranje i uštedu vode, i partner je vodećih svjetskih proizvođača u toj oblasti. Pored pripreme vode, Nobel je posljednjih 20 godina partner francuskog Atlantica, čiji su konvektori i bojleri bez kamenca postali standard u opremanju kućanstava i poslovnih prostora u BiH. U više navrata je proglašena najboljom kompanijom BiH i regije u oblasti tretiranja vode, razvoju poduzetništva, medijskoj promociji, prodajnim rezultatima i kao financijski poželjan partner.

Nobel je prošle godine napravio donaciju za Tešanjsku bolnicu u vrijednosti cca. 6.000 KM koja će ovoj instituciji donijeti dugoročne uštede u potrošnji vode i energije.

(Manager.ba)

 

Back To Top