skip to Main Content
DD Cut 3

Dizajn proizvoda Bihaćke pivovare d.d. Bihać Lipa Pulp autora Damira Midžića i Adnana Suljkanovića proglašen je dobitnikom bronzane A’Design nagrade u konkurenciji dizajna ambalaže, a kojeg su odabrali ugledni članovi žirija A’ Design Awards & Competitions između nekoliko hiljada nominiranih projekata.

Damir Midžić, jedan od kreatora nagrađenog dizajna ambalaže Lipa Pulp pojašnjava:

“Lipa Pulp je gazirano piće proizvedeno od koncentrata voćnog soka sa dodatkom pulpe. Studio Damirdesign & Co. dizajnirao je logo, te privlačne i dopadljive etikete za okuse narandže, ružičastog grejpfruta i limuna. Sleeve etiketa nosi naš dizajn jarkih boja sa ručno crtanim ilustracijama voća i organskih linija koje sugerišu dah svježine. Prozirna etiketa dopušta da se tekućina soka vidi, kao i komadići pulpe koji se kreću kroz bocu. Staklena boca naglašava osjećaj premium proizvoda.”

LIPA PULP su realizirali Damir Midžić i Adnan Suljkanović

Bronzana A’ Design nagrada je prestižna nagrada koja se dodjeljuje za dizajn koji spada u top 10% kreacija koje demonstriraju primjer izvrsnosti u dizajnu. Prijave za A’Design nagradu u konkurenciji ambalaže razmatraju grupe stručnjaka i anonimno se žiriraju od strane panela stručnog žirija sačinjenog od istaknutih akademika, novinara i iskusnih profesionalaca. Prijavljeni dizajn ambalaže se boduje prema već definisanim kriterijima koji naglašavaju samo najbolje radove iz domena dizajna ambalaže. Takođe, da bi dosegli međunarodni medijski prostor, osvajači nagrade nalaze se na World Design Rankings listi, Design Classification platformi kao i na DesignMag.org portalu.

A’ Design nagrada za ambalažu teži da promoviše izvrsne kvalifikacije za najbolji dizajn ambalaže kao i najbolje koncepte dizajna ambalaže u svijetu. A’ Design priznanja se organizuju i dodjeljuju jednom godišnje za internacionalne radove u vieš kategorija koji dosežu široku, dizajnerski orjentiranu publiku. Krajnji cilj ovog takmičenja je stvaranje globalne svijesti o dobrom dizajnu.

Privredna komora Unsko-sanskog kantona upućuje iskrene čestitke svojim članicama Bihaćkoj pivovari d.d. i Studiju Damirdesign & Co. na ovom iznimnom uspjehu.

Back To Top