skip to Main Content

Danas su u prostorijama JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”  potpisani ugovori sa zdravstvenim ustanovama koje su ispunile uslove iz Programa sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine. Na ovom javnom pozivu kriterije za sufinansiranje zapošljavanja doktora medicine ispunilo je 8 javnih zdravstvenih ustanova i 2 privatne zdravstvene ustanove sa područja Kantona Sarajevo, a koje će ukupno  zaposliti  70 doktora medicine sa evidencije nezaposlenih osoba Kantona Sarajevo.

U cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2017. godini sa načinom i kriterijima za realizaciju, JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ je raspisala konkurs za javne i privatne zdravstvene ustanove da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine, prijavljenih na evidenciji nezaposlenih osoba službe. Cilj programa je novo zapošljavanje i obezbjeđenje potrebne kvalifikacione strukture radne snage. Finansijska sredstva za ove namjene iznose 1.092.000 KM. Služba će zdravstvenim ustanovama koje su ispunile kriterije Javnog poziva, mjesečno, 12 mjeseci, refundirati sredstva u iznosu od 1.300 KM po novouposlenoj osobi za dio isplate plaće i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.

Potpisivanju ugovora, pored direktora JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo Midhata Osmanbegovića je prisustvovala i ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj koja je izjavila da je ovo program koji je osmislila Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a koji su prihvatili ministarstvo i Vlada Kantona Sarajevo te kako se nada daljem zapošljavanju kroz ovakve programe.

Prisutnima se kao poslodavac koji je ispunio uslove programa, obratio i generalni direktor Doma zdravlja Kantona Sarajevo Fuad Husić  koji se zahvalio Vladi KS i Službi za zapošljavanje KS,  istučući da je ovo jedinstven program u BiH putem kojeg se zapošljava ovoliki broj doktora i kako će značiti mnogo za JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. U domove zdravlja  će prema ovom programu biti raspoređeno 43 doktora medicine sa evidencije nezaposlenih Kantona Sarajevo.

Back To Top