skip to Main Content

Konferencija o poduzetništvu „Usudi se i pokreni biznis!“, koja za cilj ima razmjenu znanja i poticanje inovativnosti kod mladih bit će održana u srijedu, 27. februara u Hotelu Europe u Sarajevu.

Organizator Konferencije je Privredna komora Kantona Sarajevo uz podršku Vlade Kantona Sarajevo – Ministarstva privrede.

Planirano je učešće uspješnih i mladih poduzetnika, te predstavnika nadležnih organa i institucija.

“Uvažavajući činjenicu da je poduzetništvo ključni pokretač ekonomskog rasta i razvoja, te generator inovacija i kreativnih ideja, smatramo da je izuzetno važno incirati sveobuhvatnu diskusiju o trendovima, šansama i barijerama prilikom pokretanja vlastitog biznisa. Iz tog razloga u radnom dijelu Konferencije, učesnici će imati priliku da upoznaju poduzetnike koji će iz ličnih primjera ukazati na prednosti, ali i izazove poduzetničkog djelovanja. Također, predstavnici nadležnih institucija Kantona Sarajevo će predstaviti programe unapređenja poduzetništva kroz usvojenu poticajnu politiku što predstavlja odličnu priliku mladima da svoje perspektivne poslovne ideje realiziraju i tako učine Kanton Sarajevo perspektivnijim mjestom za življenje za sve građane”, poručuju iz Privredne komore Kantona Sarajevo.

Back To Top