skip to Main Content

Kako bi se šira javnost upoznala sa značajem klasterizacije, a lokalni klasteri pristupili potrebnim znanjima i čuli iskustva inozemnih stručnjaka, u srijedu, 13. juna u INTERA Tehnološkom Parku održat će se konferencija ”Klasterizacija kao ključ konkurentnosti”. Osim domaćina INTERA TP-a, u ulozi organizatora su i Drvni Klaster Hercegovina, Klaster Metala i Plastike, IT klaster Mostar Software City, Turistički klaster Hercegovina te Sveučilište u Mostaru.

Tijekom konferencije prisutni će imati priliku čuti predavanja vrhunskih stručnjaka iz regije i Europe koji su svoje iskustvo stjecali formirajući i radeći u najuspješnijim klasterima, a svoja će znanja nesebično prenijeti na lokalne klastere koji ovim putem tek počinju koračati. Osim predavanja, konferencija će obuhvatiti i tri panel diskusije tijekom kojih će sudionici predstaviti primjere dobrih praksi, a u interaktivnoj raspravi s prisutnima će se dotaknuti prednosti klasterizacije, pozitivnih praksi drvne industrije, ali i drugih tema koje su neophodne za kvalitetno shvaćanje značaja ovog procesa.

Konferencija predstavlja i idealno mjesto za networking, druženje i povezivanje inozemnih sudionika s domaćim gospodarstvenicima, članovima klastera i drugim prisutnima. Dan poslije konferencije, u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka održat će se i radionice namijenjene članovima svakog pojedinačnog klastera s ciljem njihova jačanja.

Iskustva pokazuju da se u klasterima uistinu krije ključ konkurentnosti, a strateško planiranje razvoja preduvjet je uspješnog pozicioniranja na globalnom tržištu. Upravo to predstavlja osnovni cilj ove konferencije koja se po prvi put organizira u BiH.

 
Back To Top