skip to Main Content

Pouzdanost je jedna od najvažnijih kategorija za stabilan rast i razvoj poslovanja firmi u Bosni i Hercegovini. Prema analizama LRC-a iz Sarajeva u našoj zemlji je tek 12 posto bonitetno pouzdanih kompanija, a među njima je Pamuk d.o.o. Sarajevo.

Kompanija je registrovana je 2014. godine, s ciljem zapošljavanja i profesionalnog osposobljavanja osoba sa invaliditetom. Trenutno zapošljava 17 osoba, od toga 15 osoba sa invaliditetom.

Kako su nam kazali, s obzirom na to da su mlada kompanija, izuzetnu čast im predstavlja činjenica da su prepoznati kao kompanija koja se odlikuje kvalitetom i profesionalnošću, odnosno pouzdanošću.

„To je ono što smo od samog osnivanja postavili sami sebi kao cilj i osnovu  našeg poslovanja. Željeli smo kupcima pružiti kvalitetnu i profesonalnu  uslugu i na taj način zaslužiti njihovo povjerenje. Drago nam je da smo u tome uspjeli i da smo prepoznati kao kompanija kojoj su potrebe i zadovoljstvo klijenata na prvom  mjestu. Ovo priznanje ima svoju dodatnu vrijednost ako uzmete u obzir da Pamuk d.o.o. zapošljava osobe sa invaliditetom koje žele svojim radom doprinijeti razvoju bh. društva. Stoga je jedno ovakvo priznanje, ne samo priznanje da je Pamuk pouzdana kompanija, nego također i priznanje da osobe sa invaliditeom mogu jednako doprinositi razvoju standarda u bh. privredi“, rekao je direktor ove firme Neriman Sokolović.

Prema njegovom mišljenju, ovo priznanje dokaz je da,  iako je bh. privreda u nezavidnoj situaciji, ipak se još uvijek cijene kompanije kojima je prioritet kvalitet.

„Kao takva, nagrada nam je dodatni motivator da u narednom periodu budemo još bolji i  našim klijentima pružimo više. Ovo je priznanje za sve uposlenike kompanije Pamuk, za cijeli tim koji je svojim trudom i zalaganjem zaslužan za uspjeh kompanije. Ovakav tip nagrade jako je bitan za unaprijeđenje bh. ekonomije jer naglasak stavlja na ono što je u poslovanju zaista važno, a to je pouzdanost.  Isticanjem važnosti kvalitetne i profesionalne usluge utiče se na svijest klijenata da ne trebaju da se zadovolje uslugom koja ne ispunjava njihove kriterije. Pruža im se izbor i prilika da upoznaju  kompanije koje zadovoljavaju određene standarde i koje brinu za njihove potrebe i želje“ naglasio je Sokolović.

Dodao je da bi projekti ovakvog tipa dugoročno trebali uticati na podizanje standarda i kvaliteta kojima će težiti bh. kompanije.

Podrška osobama sa invaliditetom

Pamuk d.o.o. pruža kompletnu uslugu renovacije stambenih i poslovnih prostora na jednom mjestu – SVE ZA SAVRŠEN DOM. Na jednom mjestu objedinjuje molersko-farbarske, parketarske i fasadaterske radove. Također, za dizajniranje i ukrašavanje interijera nudi profesionalne usluge šivanja zavjesa i tekstilnih ukrasa te ugradnju žaluzina i trakastih zavjesa. Dakle, sve što je klijentu potrebno za renovaciju doma ili poslovnog prostora može naći na jednom mjestu i na taj način uštediti svoje vrijeme i novac.

„Nudimo i grafičke i štamparske usluge prilagođene zahtjevima i potrebama klijenata. Cilj nam je uključiti osobe sa invaliditetom u radni proces i omogućiti im jednake šanse za zapošljavanje, te unaprijediti njihova znanja i vještine kako bi bili konkurentni na tržištu rada“, istakao je Sokolović.

Naglasio je da je ovo kompanija koja svojim primjerom ruši predrasude koje postoje u bh. društvu.

Priznanje Bonitetne zvijezde kompanija Pamuk d.o.o. će dobiti na konferenciji pouzdanost 2017. koja će se održati u Sarajevu, u oktobru ove godine.

Back To Top