skip to Main Content

Zdk

 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je u cilju stvaranja uslova za podizanje konkurentnosti privrede poduzela niz mjera i aktivnosti kako bi došlo do intenziviranja razvoja i povećanja zaposlenosti.

Na prijedlog Ministarstva privrede ZDK, kantonalna je Vlada odobrila sredstava za finansiranje učešća i promocije privrednih subjekata iz Zeničko-dobojskog kantona narednom na 23. generalnom BH sajmu “ZEPS 2016.”, koji će biti održan od 4. do 8. oktobra. Planiran je kolektivni nastup nekoliko kompanija i privrednika sa područja ZDK, koji će na raspolaganju imati poseban štanda opremljenog izložbenog sajamskog prostora za organizaciju kolektivne izložbe privrednika.

Izlagači će biti izabrani putem javnog poziva, u skladu s kriterijima za izbor izlagača, a prijavu za sudjelovanje u kolektivnoj izložbi privrede ZDK mogu podnijeti privredni subjekati koji imaju prepoznatljiv proizvod i da uredno izmiruju obaveze.

Prema dosadašnjim iskustvima i dokumentiranim izjavama korisnika ovog poticaja, prethodni nastupi privrednih subjekata na ZEPS-u bili su od izuzetne koristi.

 

Izvor:FENA

Back To Top