skip to Main Content

 

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) Mujo Fišo i pomoćnik direktora Zavoda za izgradnju KS Drago Ivanović potpisali su danas Sporazum o uređenju građevinskog zemljišta i realizaciji projekta izgradnje podzemne garaže G3 u Kolodvorskoj ulici.

„Potpisivanjem ovog sporazuma detaljno smo definisali sve aktivnosti obje strane potpisnice na realizaciji ovog izuzetno važnog projekta za Općinu Novo Sarajevo, ali i Kanton Sarajevo“, naglasio je ministar Fišo i dodao kako će izgradnja ove garaže biti značajan korak u konačnom rješavanju pitanja saobraćaja u mirovanju u našem gradu.

Kako je istakao Ivanović, Sporazumom je definisano da Zavod, kao implementator projekta, pripremi i opremi gradsko-građevinsko zemljište na pomenutom lokalitetu, obezbijedi neophodnu pripremnu i projektnu dokumentaciju na nivou idejnih i izvedbenih projekata, realizuje kompletan projekt izgradnje pomenute garaže do njenog službenog stavljanja u funkciju.

Prema ovom sporazumu, Zavod će sa ovim aktivnostima krenuti odmah nakon što Zavod za planiranje razvoja KS donese stručno mišljenje koji će precizirati tehničko-urbanističke uslove za projektovanje i gradnju garaže G3.

S druge strane, Ministarstvo se obavezalo da će osigurati neophodna finansijska sredstva za tri faze realizacije ovog projekta, i to za izradu pripremne i izvedbene dokumentacije te izgradnju objekta podzemne garaže sa pratećim instalacijama.

Ministarstvo će kao početna sredstva uplatiti Zavodu za izgradnju iznos od 100.000 KM, dok će ostala potrebna novčana sredstva biti doznačena poslije zaključivanja svakog pojedinačnog ugovora vezanog za ovaj projekt.

Back To Top