skip to Main Content

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sastao se juče u Sarajevu sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije Nenadom Popovićem sa kojim je razgovarao o razvoju informacionih tehnologija i cyber sigurnosti.

Ministri su se složili da su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri i da bilježe stalni napredak koji će se sigurno nastaviti i u budućnosti.

„Jedino potpunom predanošću i zajedničkim radom možemo biti bolji, uspješniji i učinkovitiji u ostvarenju našeg zajedničkog cilja koji se ogleda u osiguranju kontinuiteta stvaranja održivog razvoja u oblasti iz nadležnosti Ministarstva“, istakao je Jusko i zahvalio se srbijanskoj delegaciji na dolasku i učešću na Trećoj konferenciji inovacija, tehnologije i preduzetništva Sarajevo Unlimited 2018.

„Sa našim kineskim partnerima gradimo zajedničku budućnost i viziju Balkana i Evrope. Ta vizija je zasnovana na inovacijama, fabrikama i tehnologijama budućnosti, novim pametnim radnim mjestima i dodatnoj vrijednosti koju stvaraju naši talentirani inžinjeri“, rekao je ministar Popović.

Zaključeno je da je potrebno formirati radnu grupu zemalja regiona koja će raditi na koordinaciji aktivnosti u vezi sa cyber sigurnošću, kao i daljnjem razvoju informacionih tehnologija, što će u konačnici izroditi zajedničkim idejama i projektima.

 

Back To Top