skip to Main Content

JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo potpisala je ugovore povodom nedavno objavljenih usvojenih listi poslodavaca na web stranici Službe. Radi se o Programima sufinansiranja zapošljavanja 19 branilaca, 54 doktora medicine i 5 IT programera.

Ugovore sa poslodavcima iz realnog i javnog sektora u ime Službe za zapošljavanje potpisao je v.d. direktor Muhamed Bekto uz prisustvo ministra za rad socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malika Garibije, ministra za boračka pitanja KS Ismira Juske te Alme Kadić, pomoćnice ministrice zdravstva u Kantonu Sarajevo.

Ovi programi dobar su primjer kako treba nastaviti sa dobrom praksom, ističući kako je zajednički cilj smanjenje broja nezaposlenih, odnosno povećanje zaposlenosti u Kantonu Sarajevo.

Vršilac dužnosti direktora Službe za zapošljavanje Muhamed Bekto najavio je izmjenu programa mjera po rebalansu budžeta, te se već iduće sedmice očekuje raspisivanje novih Javnih poziva po programima “Prvo radno iskustvo” i “Prilika za sve”, putem kojih će 1.271 osoba, koja se nalazi na evidenciji nezaposlenih Kantona Sarajevo dobiti priliku za zaposlenje. 

Back To Top