skip to Main Content

Oko 50.000 članova Obrtničke komore Federacije BiH i oko 1.000 članova Udruženja poljoprivrednika FBiH od danas će moći po nižim cijenama kupovati goriva, ulja i maziva na GAZPROM benzinskim stanicama širom BiH.

Predstavnici Obrtničke komore Federacije BiH, Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH i kompanije G Petrol d.o.o. Sarajevo koja upravlja mrežom GAZPROM benzinskih stanica u Bosni i Hercegovini potpisali su danas protokol o saradnji kojim se vlasnicima kartice „Zajedno na putu“ i Agro kartice omogućavaju pogodnosti pri nabavci goriva, ulja i maziva na GAZPROM benzinskim stanicama u BiH.

Prema protokolu, za članove Udruženja poljoprivrednika i Obrtničke komore koji poseduju Agro karticu, odnosno karticu „Zajedno na putu“, obezbjeđeni su popusti od 5 do 10 pfeninga po litri goriva, dok ulja i maziva mogu da nabave sa popustom od 15 odsto.

Korisnici Agro kartice mogu da postanu svi poljoprivrednici koji poseduju potvrdu o aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Pored te potvrde, oni na GAZPROM benzinskim stanicama u Federaciji BiH treba da podnesu kopiju lične karte i kopiju saobraćajne dozvole za radnu mašinu, kao i da popune pristupnicu za dobijanje besplatne Agro kartice.

Kako bi, takođe bez naknade, postali vlasnici kartice „Zajedno na putu“ obrtnici uz pristupnicu treba da na GAZPROM benzinskim stanicama dostave potvrdu o članstvu u Obrtničkoj komori Federacije BiH. Formular za Agro karticu i obrtničku  karticu Zajedno na putu može se preuzeti i na web stranci www.gazprom-petrol.ba

Povodom potpisivanja protokola o saradnji Srđan Pešević, direktor G Petrol d.o.o Sarajevo, je rekao:

Nastojali smo da izađemo u susret potrebama poljoprivrednika, kako bismo im olakšali proljetnu sjetvu i smanjili troškove. Uz našu Agro karticu moći će ostvariti popust od 7 pfeninga po litri pri kupovini dizela i 10 pfeninga po litri pri kupovini premijum dizela. Takodje, za poljoprivrednu mehanizaciju obezbjedili smo dovoljne količine ulja i maziva uz popust od 15 odsto“.

„Olakšicama za obrtnike u vidu popusta od 3 pfeninga za plin,5 pfeninga po litri za benzin i 5 pfeninga po litri za dizel, želimo da podstaknemo i ostale subjekte u društvu da podrže obrtnike i zanatlije, a samim tim i cijelu privrednu aktivnost u BiH“, naveo je Pešević.

Nakon potpisivanja protokola Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBIH, rekao je:

„Ovo je velika podrška i pomoć poljoprivrednicima pred proljetnusjetvu. GAZPROM benzinske stanice su prve i jedine pokazale spremnost da pomognu i budu partner nama i obrtnicima“.

Predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH Mensur Bektić ocijenio je da je dogovor koji je postignut sa GAZPROM benzinskim stanicama „najznačajniji korak koji je u posljednjih nekoliko godina napravljen u korist obrtnika“.

Kako je dodao direktor Pešević GAZPROM benzinske stanice u BiH čini mreža od 27 moderno opremljenih benzinskih stanica koje potrošačima nude isključivo gorivo Euro 5 kvaliteta, a navedene pogodnosti se odnose i na 10 benzinskih stanica NIS Petrola. Dakle, na ukupno 37 benzinskih stanica širom BiH poljoprivrednici i obrtnici će moći ostvariti navedene popuste, sa karticama pogodnosti.

 

 

Back To Top