skip to Main Content
Izetbegovic Biznismeni

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je delegaciju Međunarodne asocijacije islamskog biznisa MAIB.

Predsjednik MAIB-a Marat Kabaev informirao je predsjedavajućeg Izetbegovića da je riječ o asocijaciji biznismena muslimana koja ima 31 predstavništvo u Rusiji, te predstavništva u Turskoj, Azerbejdžanu, Kazahstanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

MAIB planira otvoriti predstavništvo u Bosni i Hercegovini, koje bi bilo poveznica sa ostatkom Evrope.

U delegaciji MAIB-a bilo je niz istaknutih biznismena iz Rusije i Turske, koji su pokazali veliki interes za investiranje u Bosnu i Hercegovinu, prije svega u oblasti turizma, energetike, naftne i metalne industrije, te u proizvodnju hrane po halal standardima.

O potencijalima koje Bosna i Hercegovina pruža inostranim investitorima, kao i o nizu konkretnih projekata, predstavnike MAIB-a informirao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Predsjedavajući Izetbegović pozdravio je inicijativu za osnivanje predstavništva MAIB-a u Bosni i Hercegovini, izrazivši očekivanja da će to rezultirati konkretnim investicijama u BiH, kao i povezivanjem bh. kompanija s kompanijama iz Rusije i Turske – saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništvo BiH.

 

(FENA)

Back To Top