skip to Main Content
2011 Zips 1216 2010.  ZIPS 1207..qxd.qxd

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je s ambasadorom Japana u BiH Kazuyaom Ogawa o planiranoj investicionoj konferenciji za BiH u Tokiju u prvoj polovini 2018. godine koja je predložena na nedavnom sastanku ministara vanjskih poslova BiH i Japana.

Pored FIPA-e i ambasade Japana u BiH, u organizaciju će biti uključeni i ambasada BiH u Tokiju, predstavnik FIPA-e u Japanu Shigehiko Nishihama, te Organizacija za vanjsku trgovinu Japana JETRO iz Beča s ciljem da se okupi što više japanskih privrednika – potencijalnih investitora u BiH kojima će se predstaviti mogućnosti za ulaganje.

S obzirom da u BiH nema registriranih investicija iz Japana, ova manifestacija predstavlja izvrsnu mogućnost za promociju Bosne i Hercegovine i promjenu trenutnog stanja u sferi investicija.

Kao rezultat posjete dvadesetak japanskih investitora BiH u oktobru 2016. godine, četiri bh. kompanije su imale sastanke sa japanskom firmom Makita iz Rumunije radi razgovora o mogućnosti suradnje.

Predstavnici FIPA-e su također istakli da su japanske investicije dobrodošle, jer bh. privreda i građani BiH imaju veliko povjerenje u japansku marljivost i preciznost.

Back To Top