skip to Main Content

Istaknutim privrednicima sa područja Općine Ilidža, Fondaciju BIGMEV, juče je prezentirao Samir Vildić, direktor BIGMEV-a za BiH. Razgovaralo se o mogućnostima dalje saradnje Fondacije i Foruma privrednika Općine Ilidža i svim aktivnostima koje bi unaprijedile njihov rad, što bi na kraju doprinijelo cjelokupnom razvoju  i Općine Ilidža.

” Ciljevi Fondacije su povećanje investicija iz Turske u BiH, povećanje izvoza iz BiH u Tursku, formiranje strateške suradnje po principu reciprociteta, pokretanje održive suradnje između privrednika dviju zemalja, razvoj projekata koji će omogućiti uključenje bh.dijaspore i doprinos razvoja Bosne i Hercegovine,  a u svim tim ciljevima nadam se da možete naći obostrani interes” rekao je  Vildić.

Dogovoreno je da će  privrednici iz Foruma privrednika sa načelnikom Općine, Senaidom Memićem posjetiti istanbulsku općinu Zeytinburnu u septembru 2017., zbog  bratimljenja  sa Općinom Ilidža i uspostavljanja privredne saradnje između dvije općine.

Fondacija BIGMEV osnovana je 2010. godine u Istanbulu, sa sjedištima u Bursi i Sarajevu, a u cilju razvoja ekonomskih, kulturnih i naučnih aktivnosti između Turske i Bosne i Hercegovine. Na čelu Fondacije je turski privrednik Muzafer Cilek, vlasnik kompanije i turskog globanog brenda “Cilek sobe”, porijeklom iz BiH.

Back To Top