skip to Main Content

Agencija za certificiranje halal kvalitete u suradnji sa menadžmentom Hotela Tehnograd iz Tuzle upriličila je svečanu dodjelu certifikata za halal kuhinju. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Hotela,  Agencije za certificiranje halal kvalitete i mediji. Svačanost je organizirana u Hotelu Tehnograd.

Certifikacijskim auditom koji je organiziran u drugoj polovini septembra, audit tim Agencije je utvrdio da je Hotel Tehnograd ispunio u zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata. Halal certificiranjem obuhvaćene su aktivnosti za pripremu i posluživanje halal hrane – Halal kuhinja.

Direktor Agencije, Amir Sakić je uručio certifikat direktoru Hotela Tehnograd.

„Agencija za certificiranje halal kvalitete se bavi halal certificiranjem proizvoda i usluga. Danas dodjeljujemo deveti certifikat za ugostiteljske usluge. Hotel Tehnograd je prvi hotel na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona koji je uspješno okončao postupak halal certificiranja. Halal certifikatom ispunjene su  dvije vrste očekivanja: osiguranje halal hrane i adekvatnog smještaja. Smatramo da u saradnji sa drugim institucijma turizma možemo doprinijeti popularizaciji ovog kraja i osiguranju kvalitetnih uslova za boravak turista u gradu Tuzli“, rekao je Amir Sakić, direktor Agencije. 

Direktor Hotela Tehnograd, Ademir Vrabac je povodom dodjela halal certifikata istaknuo:

„Kako svake godine grad Tuzla i Tuzlanski kanton postaju sve popularnija turistička destinacija, pogotovo za goste sa područja Turske i Bliskog Istoka, odlučili smo se da svoje usluge prilagodimo zahtjevima halala s ciljem da opravdamo njihova visoka očekivanja. S ponosom to mogu i reći da smo prvi hotel na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona koji je ispunio zahtjeve halala. Iako je ljetna turistička sezona završena, Hotel Tehnograd u novu sezonu će ući sa novom ponudom i novim trendom u oblasti ugostiteljstva, a to je halal certifikat za usluge“.

Back To Top