skip to Main Content

Na svečanoj dodjeli održanoj u hotelu Europe u Sarajevu predstavnici certifikacijske kuće TUVADRIA dodjelili su jučer HACCP certifikate za Fresh Corner maloprodajne lokacije Holdine i Energopetrola. Holdina i Energopetrol prvi su lanac benzinskih stanica u Bosni i Hercegovini koje su nosioci HACCP certifikata.

Uvođenjem HACCP sistema kompanije Holdina i Energopetrol postavljaju standard kvalitete gastro segmenta svog poslovanja. Certificiranje je između ostalog podrazumijevalo obuku svih učesnika u lancu pripreme, rukovanja u usluživanja hrane na Fresh Corner lokacijama Holdine i Energopetrola. Certifikaciju je izvršila kompanija TUVADRIA, članica TÜV Thüringen, jedna od vodećih njemačkih kontrolnih kuća na području certifikacije i verifikacije.

Sigurnost hrane je danas veoma aktuelna tema koja uključuje razne branše i oblasti te se suštinski tiče svih nas ma čime se bavili. HOLDINA i EP su prepoznali bitnost i značaj implementacije i certifikacije ovog sistema. Menadžment je pružio maksimalnu podršku da se tokom implementacije ispune svi uslovi i obezbijede neophodni resursi što je na koncu dovelo do uspješne certifikacije HACCP sistema i Kvaliteta higijene i usluge. Na ovaj način kompanije su se znatno izdvojile od konkurencije kada je u pitanju ponuda sigurnih i kvalitetnih proizvoda na svojim Fresh Cornerima što kod kupaca stvara dugoročno povjerenje”, izjavio je Muamer Peljto, direktor kompanije TUVADRIA.

HACCP je sistem upravljanja prema kome se bezbjednost hrane održava kroz analizu i kontrolu bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti od ulaznih sirovina, rukovanja, proizvodnje, distribucije i konzumiranja krajnjeg proizvoda.

“HACCP standardizacija je još jedna potvrda naše opredjeljenosti ka strateškom razvijanju gastro segmenta na našim benzinskim stanicama. Fresh Corner kao gastro segment našeg poslovanja nastavlja biti jedan od naših fokusa u budućnosti. Zbog toga smatramo izuzetno važnim osigurati najviši standard bezbjednosti u rukovanju hranom koju poslužujemo našim vjernim kupcima. Činjenica da su Holdina i Energopetrol prvi lanac benzinskih stanica u Bosni i Hercegovini koji je dobio ovaj certifikat nas čini posebno ponosnim i dodatno potvrđuje našu opredjeljenost ka podizanju standarda kvalitete industrije u kojoj poslujemo”, izjavio je Mate Nižić, direktor Upravljanja maloprodajom Holdine i Energopetrola.

Holdina i Energopetrol posjeduju mrežu koju čini 105 benzinskih stanica širom BiH, na kojima svojim kupcima nudi visokokvalitetne naftne derivate, te jedinstven i ugodan ambijentu Fresh Cornera sa bogatom ponudom svježe pripremljenih sendviča i pekarskih proizvoda kao i  kafa, čajeva i drugih osvježavajućih napitaka.

 

Back To Top