skip to Main Content

G Petrol d.o.o. Sarajevo, 17. maja, ove godine promovisao je novo premium gorivo koje je u prodaji na svim GAZPROM benzinskim stanicama u BiH.

Prodaja G-Drive Diesel, premium dizel goriva proizvedenog prema najvišim tehnološkim standardima, počela je na GAZPROM benzinskim stanicama širom Bosne i Hercegovine.

Redovna upotreba ovog derivata povećava snagu i poboljšava performanse motora, a takođe pruža i profesionalnu zaštitu sistema za gorivo. G-Drive Diesel se dobija od visokokvalitetnog dizela Euro 5, proizvedenog u modernizovanoj Rafineriji nafte Pančevo u Srbiji, u koji se dodaje kompleks aditiva posljednje generacije. U poređenju sa standardnim evro-dizelom, upotrebom G-Drive Diesel obezbjeđuje se efikasnije sagorjevanje goriva, samim tim i veća snaga, bolja startnost i stabilniji rad motora. Novo gorivo sadrži i komponentu za zaštitu motora koja smanjuje rizik od kvara i omogućava duži radni vijek motora usljed aktivne zaštite od nečistoća i korozije.

Novi dizel G-Drive Diesel ekskluzivno se prodaje na GAZPROM benzinskim stanicama, maloprodajnom premium brendu kompanije NIS koji pored BiH posluje i u Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji. Uvođenjem ovog derivata nove generacije u prodaju u Bosni i Hercegovini, NIS nastavlja sa plasmanom G-Drive Diesel na tržište regiona.

Back To Top