skip to Main Content

Predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i korisnici grant sredstava s područja Federacije BiH potpisali su danas u Mostaru ugovore o dodjeli grant sredstava u 2018. godini. Sredstva je dobilo 330 korisnika, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 3.120.000 KM.

Stručni savjetnik u Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta Zdenko Perić naglasio je kako je ovo ministarstvo za 2018. godinu svojim programom razvoja gospodarstva planiralo deset projekata poticanja, ukupne vrijednosti 7.200.000.00 KM.

– Grant sredstva odobrena su za poticaj udrugama, komorama i obrazovnim institucijama, za jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, poticaj novoosnovanim malim i srednjim poduzećima, poticae inovatorima – pojedincima, opstanku tradicionalnih i starih zanata, te razvoju vezanih i posebnih obrta – rekao je Perić.

Jedan od potpisnika ugovora je i direktor novoosnovane tvrtke zdrave i organske hrane Bio Food BH iz Sarajeva Dino Šito, koji je zahvalio resornom ministarstvu na grant sredstvima.

– Sredstva od 8.000 KM, koja ćemo dobiti, planirali smo utrošiti na neki novi program kao što je pakiranje određenih suhih prerađevina koje bi mogle ići na domaće, ali i strano tržište – kazao je Šito.

Dio ugovora u Mostaru će biti potpisan i sutra,  saopćeno je iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Back To Top