skip to Main Content

Poslovni forum Bosna i Hercegovina – Ujedinjeni Arapski Emirati održan je juče u Vanjskotgovinskoj komori BiH. Tom prilikom je, Nina aPobrić, predstavnik FIPA-e održala prezentaciju o pozitivnim aspektima poslovnog ambijenta BiH i atraktivnim sektorima za ulaganje i investicijskim projektima.

Privrednu delegaciju iz UAE su činili predstavnici više od 20 kompanija. Predstavnica FIPA-e je potencijalne investitore upoznala sa atraktivnim projektima za ulaganje iz sektora poljoprivrede i prehrane, nekretnina i turizma (posebno banja i lječilišta).

Predstavnici FIPA-e su učestvovali na B2B sastancima tokom kojih je pruženo više informacija o projektima za koje je pokazan interes.

Vladala je velika zainteresovanost svih učesnika za potencijale i poslovne mogućnosti u Bosni i Hercegovini. Mnoge firme su prvi put imale priliku da čuju sveobuhvatnu prezentaciju o svim aspektima biznisa u BiH.

Prezentaciju iskustva u poslovanju stranih investitora u BiH, održao je i predstavnik ZERAA Agriculture Investment d.o.o.

 

 

 

Back To Top