skip to Main Content

Image 0 02 01 443d27730e5f15727358ebca6528a37c2d8cadde5b48806a8f5023c264cc0dbe V

 

Grad Trebinje, u suradnji sa fondacijom „Konrad Adenauer“ i Agencijom za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), organizirao je dvodnevnu Investiciono-razvojnu konferenciju koja je održana 30. i 31. avgusta u Trebinju.

Otvaranju konferencije prisustvovali su član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar inostranih poslova Igor Crnadak, ambasadori Češke Republike, Srbije i Hrvatske, zamjenik ambasadora Crne Gore, predstavnici Ambasade Rusije, te načelnici i predstavnici općina iz istočne Hercegovine.

Prvi dan konferencije bio je posvećen predstavljanju projekata i lokalnih gastro brendova grada Trebinja, pri čemu je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakao da je cilj konferencije da se predstave realizirani i planirani projekti, ističući zahvalnost ambasadama zemalja koje su investirale prethodnih godina na ovom području.

U okviru drugog dana konferencije predstavljeni su razvojni potencijali Trebinja sa posebnim naglaskom na sektor infrastrukture, turizma, poljoprivrede i proizvodnje hrane, kao i mnogobrojne mogućnosti realizacije projekata kroz model privatno-javnog partnerstva.

Također su predstavljeni realizirani i planirani projekti u Trebinju, kao i potencijali, uspješne priče i perspektive za ekonomski razvoj Hercegovine u sektoru turizma, informaciono-komunikacionih tehnologija i obrazovanja. Istaknuto je da postoje ogromni potencijali za investiranje i pozvani su svi predstavnici grada Trebinja, općine Hercegovine i privrednici da kandidiraju svoje investicione projekte koje će FIPA promovirati stranim investitorima kako bi se uspostavila poslovna partnerstva i omogućila ralizacija projekata.

 

 

Back To Top