skip to Main Content
Zgrada Ferk

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na  je redovitoj sjednici izdala Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva Natron-Hayat d.o.o. Maglaj.

To poduzeće obavljat će proizvodnju u proizvodnim objektima Energana 1, s predviđenom godišnjom proizvodnjom električne energije 148.800 MWh (megavat sati) i Energana 2, predviđene godišnje proizvodnje električne energije 187.680 MWh.

Proizvodni objekti nalaze se u sastavu kompleksa Natron-Hayat d.o.o. Maglaj, priopćeno je iz FERK-a.

Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE izdana je podnositelju zahtjeva “Sunce”, u vlasništvu Ana Kudić iz Mostara, a riječ je o solarnoj fotonaponskoj elektrani “Raštani”, predviđene godišnje proizvodnje 10,19 MWh.

Usvojen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva djelatnost srodna obrtničkoj – “Slavinovići I”, u vlasništvu Selvera Memića iz Tuzle.

Kad je riječ o dozvolama za rad iz sektora naftnog gospodarstva, na današnjoj su sjednici u opću raspravu upućena dva nacrta dozvola za rad (licencija) za transport naftnih cestovnim prometom, te dva nacrta dozvola za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om.

Svi nacrti dozvola u postupku opće rasprave mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a, a rok za slanje pisanih komentara na nacrte dozvola, kao i za podnošenje zahtjeva za status umješača je do 20. travnja 2017. do 12 sati.

FERK je donio i rješenje po zaprimljenoj žalbi kupca JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, te Zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za podnositelja zahtjeva doo “Ibrahimović” Bosanska Krupa.

Back To Top