skip to Main Content

Fabrika cementa Lukavac dobitnik je nagrade ”Kristal soli 2016” za najuspješniju kompaniju TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini – srednja preduzeća. Na svečanoj ceremoniji Najbolji u privredi TKKristal soli 2016”, koja je, krajem prošle sedmice, održana u Tuzli u organizaciji RTV Slon i pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, nagradu je primio generalni direktor FCL Izet Imamović.

Ovo je još jedno vrijedno priznanje za Fabriku cementa Lukavac koja ulaže napore da doprinese razvoju i napretku Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine. Zahvalivši se organizatorima i stručnom žiriju, direktor FCL je istakao da je veoma bitno da se promoviraju ekonomski potencijali i pozitivni trendovi u TK i da je čast biti dijelom ove uspješne priče. „Nagrada je potvrda naše oprijedeljenosti na stalna ulaganja i modernizaciju fabrike s ciljem poboljšanja kvaliteta života i otvaranja novih radnih mjesta kako u lokalnoj zajednici tako i šire. Ujedno nam je i motivacija da dalje vrijedno radimo na zacrtanim investicionim projektima kojima konstantno unapređujemo ekološke aspekete našeg djelovanja, posebno u domenu iskorištavanja alternativnih goriva“, kazao je Imamović.

Stručni žiri „Kristala soli 2016“, sastavljen od predstavnika poslodavaca, obrtnika i ekonomskih eksperata, dodijelio je ukupno 11 nagrada, osam nagrada u pet kategorija, te tri specijalne nagrade.

 

 

 

 

Back To Top