skip to Main Content

Organizacioni tim jedne od najvećih marketing konferencija u Jugoistočnoj Evropi, Spark.me, koja se održava 29. i 30. maja, u Budvi, je objavio ime nove govornice Spark.me 2017 konferencije. U pitanju je Ensila van de List (Ancilla van de Leest), savjetnica i autorka na teme vezane za digitalna prava, digitalnu privatnost, prava građana i budućnost tehnologije.

Van de List je započela karijeru borca za digitalna prava i digitalnu privatnost kao pripravnik u vodećoj holandskoj organizaciji koja se bavi digitalnim pravima, Bits of Freedom. U junu 2016. godine, Piratska stranka Holandije je odabrala van de List za vodećeg kandidata na holandskim parlamentarnim izborima koji su održani 2017. godine. Van de List se zalagala za jačanje prava na privatnost, a protivila se ukidanju papirnog novca u opticaju, upozoravajući na budućnost u kojoj će se aktivnosti osobe pratiti na osnovu njene istorije plaćanja. U aprilu 2017. godine, van de List se povukla sa pozicije predstavnika stranke i zauzela je ulogu pasivnog člana i savjetnice novih članova. Danas van de List i dalje radi na podizanju svijesti o značaju digitalnih prava, digitalne privatnosti i građanskih prava kao govornica na nekim od najvećih tehnoloških konferencija svijeta i kao kolumnistkinja za popularne holandske medije, kao što su New Revue, The Next Web, De Volkskrant, Joop.nl i Financieel Dagblad.

Organizatori Spark.me su ranije objavili imena 11 ovogodišnjih govornika – u pitanju su Rory Sutherland, potpredsjednik Ogilvy & Mather UK, globalne advertajzing i marketinške agencije sa sjedištem u Londonu, Kamran Elahijan, globalni investitor u kompanije iz tehnološke industrije, osnivač deset visokotehnoloških biznisa i filantrop, Heather B. Armstrong, najpoznatija svjetska blogerka iz oblasti roditeljstva sa preko 1,5 miliona pratilaca na Tviteru i autorka bestselera časopisa New York Times, dr Maks Mekjuan, višestruki autor bestselera, trener u oblasti strategije, i bihevioralni psiholog, Jason Romeyko, bivši kreativni direktor Saatchi & Saatchi i dobitniku brojnih svetskih priznanja najvišeg nivoa iz oblasti marketinga i advertajzinga, Virdžinija Salas Kastiljo, izvršna direktorka konsultantske kuće Ginicanbreathe, i jedan od pet vodećih stručnjaka za poslovnu upotrebu Snapchata na svijetu, Piter Kim, potpredsjednik odjeljenja za angažman digitalnih korisnika u okviru LEGO grupacije, najvećeg prodavca igračaka na svijetu,  Aza Raskin, serijski preduzetnik i jedan od najuticajnijih dizajnera korisničkog interfejsa na svijetu, Sharad Sagar, društveni preduzetnik iz Indije koji se nalazi na listi časopisa Forbs “30 uspješnih ljudi mlađih od 30 godina”, Rob Fitzpatrick, serijski preduzetnik i autor međunarodno priznate knjige za preduzetnike “The Mom Test“ i Jon Burkhart, specijalista za oblast marketinga sadržajem (content strategist), koji dolazi iz Londona.

Konferencija Spark.me održava se po peti put, 29. i 30. maja, u hotelu Mediteran u Budvi, pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije nacionalnog .ME domena, i glavnim sponzorstvom Crnogorskog Telekoma.

Back To Top