skip to Main Content

Druga CEO High School konferencija pod sloganom „The Next Generation“ biće održana u subotu, 21. aprila 2018. godine u Domu mladih u Sarajevu s početkom u 10 sati. Organizator je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

CEO (Career and Entrepreneurship Opportunities) konferencija se i ove godine organizuje za učenike srednjih škola i studente i najveći je regionalni događaj koji povezuje mlade sa uspješnim preduzetnicima, čije priče motivišu na aktivan pristup preduzetništvu i razvoju karijere, te ističu da strast u kombinaciji sa marljivim radom rezultira značajnim postignućima.

Konferenciju će otvoriti dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prof.dr. Kemal Kozarić, te organizatori konferencije. Učesnicima CEO High School konferencije, između ostalih, predstavit će se doc.dr. Amila Pilav Velić, osnivač i direktor Muzeja ratnog djetinjstva, dipl. ekonomista Jasminko Halilović, glumac Mario Drmač, sarajevski hip-hop sastav Helem Nejse, a svoju poruku putem video linka uputiće i najbolji mladi evropski košarkaš Džanan Musa.

˝Cilj Konferencije je potaknuti srednjoškolce na inovativno i preduzetničko razmišljanje kroz nekonvencionalne i zanimljive konferencijske sadržaje. Ekonomski fakultet u Sarajevu maturantima želi pružiti inspiraciju kako u odabiru njihovog daljnjeg obrazovanja, tako i u usvajanju praktičnih vještina i znanja, te samim tim podsticati povećanje konkurentnosti mladih na tržištu rada, što je jedan od strateških ciljeva naše institucije˝, istakao je mr.sc. Anes Hrnjić, voditelj CEO projekta i viši asistent na Katedri za menadžment i organizaciju.

Back To Top