skip to Main Content
Ministri Feal

 

Zamjenik premijera Federacije FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović posjetili su  kompaniju Feal d.o.o. u Širokom Brijegu gdje su s članovima Uprave Tončom Barbarićem, Antom Musom, Markom Novakom i Mariom Čolakom razgovarali o poslovanju kompanije koja se uspješno bori na svjetskom tržištu i ispunjava visoke zahtjeve kupaca.

Feal d.o.o. je lider u svojoj branši, prisutan je na tržištu više od 35 godina i bavi se projektiranjem aluminijskih sistema i proizvodnjom aluminijskih profila.  Feal Grupa ima više od 550 uposlenika, od čega 470 u Širokom Brijegu i Mostaru, a ostatak čine zaposlenici u prodajnim centrima i projektnim biroima u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Austriji i Njemačkoj.

Federalni ministri izrazili su zadovoljstvo činjenicom da se kompanija iz Širokog Brijega u posljednje dvije godine značajno okrenula tržištu Europske unije. Više od 80 posto proizvoda ide van granica BiH, a izvoz se posljednjih godina udvostručio – saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

 

Back To Top