skip to Main Content
Direktorica Firme Via Media Posjetila FIPA U

Direktorica firme Via Media Vesna Beganović posjetila je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) kako bi se upoznala s aktivnostima koje Agencija provodi na  promociji mogućnosti za investiranje u BiH, kao i najavljenom učešću FIPA-e na Annual Investment Meeting (AIM) u Dubaiju.

Direktor Gordan Milinić predstavio je rad i nadležnosti Agencije na polju promocije zemlje i pronalasku investitora, prikupljanju investicionih projekata, planu učešća na investicionoj  konferenciji AIM, kao i planove na realizaciji medijske kampanje „Invest in BiH“ koju bi trebalo finansirati Vijeće ministara BiH.

S obzirom da je Via Media u 2017-toj ponovo pokrenula svoj ured u UAE , Via Media Dubai, angažirana je na brojnim projektima u GCC regiji. Imajući u vidu već izgrađenu mrežu kontakata dogovoreno je da potencijalne investitore s kojima se susreće u UAE uputi na FIPA-u radi predstavljanja mogućnosti za ulaganje u našu zemlju. Zajednička je procjena da su investitori iz UAE najviše zainteresirani za ulaganja u turizam, zdravstveni turizam, te ulaganaja u infrastrukturalne projekte.

 

 

Back To Top