skip to Main Content
Samsung Galaxy Note 7 Colors 970 80

 

Dionice najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona juče su pale za sedam posto nakon što je ova kompanija upozorila vlasnike telefona Galaxy Note 7 da prestanu koristiti te uređaje zbog zabrinutosti da bi se mogli zapaliti tokom punjenja baterije, prenosi CNN Money.

Samsungov poziv kupcima da što prije zamijene svoje uređaje Note 7, uslijedio je nakon upozorenja aviokompanija da se ovi uređaji ne bi trebali koristiti u avionima.

Bujica negativnih novinskih napisa povećala je zabrinutost investitora da bi ovaj debakl mogao naškoditi Samsungovoj reputaciji. Ova kompanija je već izgubila priliku da nadmaši svog najvećeg konkurenta Apple, koji je prošle sedmice predstavio svoj iPhone 7.

Samsung je prije 10 dana objavio da prestaje s prodajom uređaja Note 7 i da povlači oko 2,5 miliona uređaja širom svijeta. Upozorenja na prestanak korištenja ovih uređaja u avionima i na drugim mjestim pojavila su se krajem prošle sedmice.

Po tvrdnjama analitičara, gubici zbog povlačenja ovih uređaja se procjenjuju u stotinama miliona dolara. Međutim, nakon što je tržišna vrijednost ove kompanije pala za više od 25 milijardi dolara u manje od dvije sedmice, još veće pitanje je koliko dugo će ovo opadanje biti nastavljeno.

 

Izvor:FENA

Back To Top