skip to Main Content

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH – FIPA, u saradnji sa Macfrut-om, vodećim italijanskim sajmom proizvodnje, logistike i distribucije voća i povrća, učestvuje, zajedno sa 24 bh. kompanije iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, na sajmu Macfrut 2017, koji se održava od 10. do 12. maja 2017. godine, u Riminiju, Italija.

Na ovogodišnjem, 34. međunarodnom sajmu Macfrut 2017, prisutni su izlagači iz 40 zemalja svijeta sa pet kontinenata. Sajam se održava u osam paviljona na površini od 50.000 m2.

Prvoga dana sajma predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su imali uspješne kontakte sa izlagačima na sajmu Macfrut 2017 . Pored B2B sastanaka, za učesnike sajma su organizovane demonstracije rada najmodernije poljoprivredne mehanizacije i logistička rješenja. Predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su, obavili više od stotinu razgovora sa italijanskim kompanijama, koje su, između ostalog, specijalizovane za proizvodnju i distribuciju organske hrane, kultivisanje biljaka metodom hidroponike, primjenu novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji, zaštitu usjeva od elementarnih nepogoda i štetočina, proizvodnju sadnica i sjemena, te logistiku i usluge.

Italijanske kompanije su tokom razgovora pokazale interesovanje za BiH. Kao rezultat održanih sastanaka u narednom periodu se očekuje ostvarivanje konkretne saradnje između italijanskih i bh. kompanija.

Predstavnici FIPA-e su tokom sastanaka sa italijanskim kompanijama prezentovali mogućnosti za ulaganje u poljoprivredni sektor BiH.

Back To Top