skip to Main Content
0001 1

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH – FIPA u saradnji sa Macfrut-om, vodećim italijanskim sajmom proizvodnje, logistike i distribucije voća i povrća, učestvovat će zajedno sa 25 bh. kompanija iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, na sajmu Macfrut 2017, koji će biti održan od 10. do 12. maja 2017. godine u Riminiju, Italija. Na ovogodišnjem, 34. međunarodnom sajmu Macfrut 2017, očekuje se 30% više izlagača u odnosu na prethodnu godinu, iz 40 zemalja svijeta sa pet kontinenata. Sajam će biti održan u osam paviljona na površini od 50.000 m2.

 

Predstavnici FIPA-e predvođeni direktorom Gordanom Milinićem, prisustvovali su sajmu Macfrut 2016 koji je bio održan u Riminiju, od 14. do 16. septembra 2016. godine. Na prošlogodišnjem sajmu je bilo oko 1.000 izlagača iz Evrope i svijeta iz oblasti proizvodnje fito-sanitarnih proizvoda i đubriva, mašina i tehnologija za sortiranje i pakovanje, mehanizacije i sistema za uzgoj voća i povrća, proizvodnje i trgovine voća i povrća, proizvodnje sadnica i sjemena, te logistike i usluga.  Nakon uspješno uspostavljene saradnje između predstavnika FIPA-e i organizatora sajma, organizatori su odlučili da zainteresovanim bh. kompanijama ponude plaćeni prevoz, smještaj, besplatan ulaz na sajam, mogućnost organizacije B2B sastanaka sa italijanskim kompanijama i prisustvo „networking“ događajima.

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH – FIPA, kojoj je cilj promovisati BiH kao zemlju pogodnu za investiranje, održat će na ovogodišnjem sajmu prezentacije projekata iz sektora poljoprivrede, te brojne sastanke sa izlagačima zainteresovanim za investiranje i trgovinu sa bh kompanijama. FIPA također ima za cilj povezivanje bh. kompanija sa italijanskim kompanijama, pronalaženje novih kompanija koji bi mogli biti zainteresovani za ulaganje u BiH, kao i nastavak saradnje sa predstavnicima Macfrut-a.

Kompanije iz BiH imat će brojne prilike ostvarivanja kontakata sa izlagačima i uspostavljanja poslovne saradnje.

 

Back To Top