skip to Main Content

Ovogodišnji 13. po redu,  Sajam privrede Tešanj 2017, otvoren je danas u prostoru Distributivnog centra u Kraševu, na području tešanjske općine. Sajam je organiziralo udruženje privrednika Biznis centar Jelah – Tešanj, zemlja partner je Savezna Rebublika Njemačka. Partner Sajma je Privredna/Gospodarska  komora FBiH. Za više od 200 izlagača iz BiH i regije na raspolaganju je 4.000 metara kvadratnih zatvorenog i 10.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Sajam je otvorio predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić. Svečanom otvorenju prisustvovali su i ambasadorica SR Njemačke Christiane Hohmann, Doris Pack, dugogodišnja parlamentarka u Evropskom parlamentu i predsjednica Odbora Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu i predsjednik Udruženja privrednika Edin Jabandžić.

– Naši privrednici imaju dugogodišnju saradnju s firmama iz Njemačke i partnerstvo na ovom Sajmu nam je podstrek da jačamo veze. Članovi udruženja privrednika odavno su dali veliki doprinos da Tešanj postane lokacija s povoljnim poslovnim okruženjem, ne samo za domaće, već i strane investitore – kazao je Edin Jabandžić, predsjednik Biznis centra Jelah – Tešanj.

Suad Huskić, načelnik  Općine Tešanj kazao je da je ovaj sajam podsticaj da više rade i da se skrene pažnja na privrednike.

Ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann izrazila je zadovoljstvo  time da je njen prvi dolazak u Tešanj obilježio upravo  sajam privrede.

Fadil Novalić, premijer Vlade Federacije BiH izjavio je da ovaj sajam obilježava regiju koja je ekonomski najfrekvetnija u BiH. Ukazao je na optimizam ovog kraja koji treba prenijeti i na druge sredine u BiH.

– Želim da se ovaj progres iz Tešnja i ovih krajeva desi i u drugim dijelovima BiH – riječi su premijera Novalića.

Back To Top