skip to Main Content

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Odžaku povodom obilježavanja dana općine Odžak, na kojoj su, pored predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića, nazočili i brojni uzvanici sa svih razina vlasti iz BiH i susjedne Republike Hrvatske te predstavnici vjerskih zajednica, udruga i gospodarstvenici.

Dalipagić je iskoristio prigodu posjete općini Odžak za obilazak gradilišta međudržavnog mosta preko rijeke Save u Svilaju između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Voditeljica gradilišta Ivana Karačić je izvijestila zamjenika ministra o trenutnom status radova, naglasivši kako radovi idu po predviđenom planu. Trenutno je u tijeku doprema čeličnih dijelova iz Italije te se početkom ožujka očekuje početak montaže dijelova čelične konstrukcije. Intenzivniji radovi na mostu se očekuju početkom svibnja, ovisno o vremenskim uvjetima i vodostaju, kada bi se trebali završiti preostali radovi u riječnom koritu. Dalipagić je izrazio zadovoljstvo  što gradnja mosta ide planiranom dinamikom, i pored činjenice da je proces gradnje u nekoliko navrata bio opterećen raznim nepovoljnim okolnostima.

Podsjetio je kako je ovaj most najznačajniji infrastrukturni projekt u regiji, ne samo s obzirom na njegove gabarite nego zato što je spona koja na međunarodnom Koridoru Vc prometno spaja Bosnu i Hercegovinu s Republikom Hrvatskom, odnosno Europskom unijom. Dodatnu važnost ovom infrastrukturnom objektu daje i činjenica da se nalazi na završetku Koridora Vc koji je prioritet svih prioriteta u cestovnoj infrastrukturi Bosne i Hercegovine, jer povezuje Bosnu i  Hercegovinu s Europom, što je u konačnici opredjeljenje Bosne i Hercegovine.

 

 

Back To Top