skip to Main Content

Vježbanje Na TTC Telex

 

Brojne aktivnosti sportsko-rekreativne manifestacije Pokret za radost – Fitnes dan, uspostavljene saradnjom Grada Tuzle, Radničkog sportskog društva Sloboda (RSD Sloboda) i Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, i ove godine su okupile su više od 2.000 učesnika. Manifestaciji koja se ove godine održala na otvorenom terenu Tuzlanskog tinejdžerskog centra Telex (TTC Telex), priključio se veliki broj građana, među kojima su najbrojniji bili učenici osnovnih i srednjih škola iz Tuzle. Rekreativna košarkaška utakmica u kojoj su snage odmjerili timovi Sprite i Coca-Cola, izazvala je euforiju i pobudila posebnu pažnju nakon dinamičnog zagrijavanja uz različite fitnes programe.

Vedran Lakić i Mirza Selimhodžić

„U ime grada Tuzle želim da se zahvalim svim partnerima koji su uključeni u realizaciju Fitnes dana. Prepoznajemo značaj sporta, zato smo tu od početka uz Radničko sportsko društvo Sloboda koje je inicijator ovog projekta a istovremeno, najznačajniji učesnik sportskog života Tuzle. Rezultati sportista iz našeg grada jasno i ukazuju da smo sportska snaga na koju treba računati. Ono što je bitno je da je ovaj projekat pronašao partnere i van institucija, u Coca-Coli HBC B-H Sarajevo, i time pokazao da zajedno možemo unaprijediti kvalitet života u gradu“, rekao je Vedran Lakić, pomoćnik gradonačelnika Grada Tuzle.

Pokret za radost – Fitnes dan održan je po treći put, a uključujući prethodna dva događaja, okupio je do sada više od 7.500 učesnika svih generacija, u druženju, rekreaciji, edukaciji i promociji kretanja, ali i podizanju svijesti o značaju zaštite okoliša, selektivnog odlaganja otpada i reciklaže.

Podrškom lokalnoj zajednici u stvaranju tradicionalnog događaja namijenjenog svim generacijama, Coca-Cola želi dati svoj doprinos razvoju zajednice.

Sprite tim vs Coca-Cola tim

„Raduje nas što treću godinu zaredom, zajedno s Gradom Tuzla, ekipom iz Radničkog sportskog društva Sloboda i ostalim partnerima, organizujemo jedan od najmasovnijih sportskih događaja u našoj zemlji. Projekt Pokret za radost pokrenula je Coca-Cola HBC B-H Sarajevo s ciljem promocije aktivnog životnog stila i podrške projektu od značaja za grad Tuzlu. U Gradskoj upravi Grada Tuzla i RSD Sloboda smo našli zaista odlične partnere. Sretan sam i što je ovo jedan od onih projekata koji promoviraju i ukazuju na značaj javno-privatnog partnerstva u realizaciji društveno odgovornih projekta važnih za zajednicu. Ponosni smo na ovo partnerstvo a broj učesnika i partnera projekta, koji iz godine u godinu raste, pokazuje nam da dobro radimo“, istakao je Mirza Selimhodžić, rukovodilac prodaje Coca-Cole HBC B-H Sarajevo za regiju Tuzla.

Program sportsko-edukativnog karaktera sa besplatnim sadržajima za učesnike usmjeren je na promociju kretanja i rekreacije. Partneri Fitnes dana i ove godine su pripremili radionice za tjelovježbu i ples, prezentacije raznih sportova i programa vježbanja, mjerenja indeksa tjelesne mase i fizičke kondicije te predstavljanje brojnih sekcija RSD Sloboda iz kojeg su potekli vrhunski sportisti i reprezentativci Bosne i Hercegovine. Osim rekreativnog aspekta događanja, učesnicima je ukazano na značaj savjesnog i odgovornog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša.

Događaj Pokret za radost – Fitnes dan u Tuzli, pored partnera Grada Tuzle, Radničkog sportskog društva Sloboda, podržali su Pedagoški zavod TK i Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta TK, Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, udruženje Medicus, Ekopak, JKP Komunalac, Dom zdravlja Tuzla – Poliklinika za sportsku medicinu, Društvo pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK, RTV7, Crveni krst/križ grada Tuzla, Vijeće učenika Srednje medicinske škole Tuzla, Agencija za antidoping kontrolu BiH (ADA BiH), Specijalna olimpijada BiH, New Event i DJ Vanyano.

Back To Top