skip to Main Content

Potpisivanjem ugovora između BH Telecoma i Sberbank BH ozvaničen je početak zajedničke strateške saradnje ovih kompanija. Vodeći računa o trendovima u bankarstvu i telekomunikacijama partneri su kreirali usluge za novo doba. Sberbank BH, će svojim klijentima, kao rezultat ove saradnje omogućiti napredniji, znatno brži i jeftiniji način plaćanja računa BH Telecoma u odnosu na dosadašnje modele. Radi se o usluzi “Click Pay” koja omogućava plaćanje računa BH Telecoma samo jednim klikom, putem mobilnog i internet bankarstva Sberbank BH. Također, klijenti Sberbank BH će sa svojih računa moći jednostavnije i brže poslati dopunu Ultra kredita na bilo koji Ultra broj BH Telecoma, u okviru usluge Top Up. Obje ove usluge su novost na tržištu, s obzirom na to da ih trenutno ne nudi nijedna banka, niti telekom operater.

“Sberbank BH je fokusirana na razvoj digitalnog bankarstva. Prateći trendove razvijenih zemalja, konstantno pružamo našim klijentima kvalitetnije i efikasnije usluge. Danas i zvanično predstavljamo dvije inovativne usluge kreirane u saradnju sa BH Telecomom. Ubijeđen sam da će klijenti vrlo brzo prepoznati pogodnosti ovih usluga, te ih početi koristiti u što kraćem roku”, izjavio je Jasmin Spahić, izvršni direktor Sberbank BH. “Bitno je naglasiti da se aktivacija i korištenje ovih usluga ne naplaćuju dodatno”, dodao je Spahić.

“U današnje vrijeme naprednih tehnologija i informacijskog društva telekom industrija i bankarski sektor zajednički moraju ponuditi jedinstvenu platformu za širu upotrebu usluga plaćanja s težnjom ostvarenja sinergijskog odnosa. Zajedničkim djelovanjem BH Telecoma i Sberbank BH, koji su prvi i prvi put na bh. tržištu  ponudili uslugu iz platforme e-banking i mobilnog plaćanja kreira se nova vrijednost poslovanja koja prati bolji kvalitet usluge i visoku stopu konkurentnosti za obje kompanije. U tom smislu, današnjim potpisivanjem ugovora o saradnji između BH Telecoma, kao vodećeg telekom operatora u BIH i pionira u novitetima na polju telekomunikacija u našoj zemlji i Sberbank BH, putem ove dvije usluge, kojih će u budućnosti biti vjerujem i više, pojednostavnit ćemo svakodnevne obaveze i život onih zbog kojih mi i jesmo tu, naših korisnika“,  izjavio je Duljko Hasić, izvršni dirketor za razvoj poslovanja BH Telecom-a.

Click Pay je funkcionalnost unutar internet i mobilnog bankarstva, koja omogućava klijentima Sberbank BH da bilo koji račun za usluge BH Telecoma plaćaju brže i puno jednostavnije. Da bi započeli sa korištenjem, korisnici jednokratno moraju unijeti podatke o usluzi koju žele plaćati na ovaj način. Nakon aktivacije usluge u sistemu elektronskog/mobilnog bankarstva, klijentima Sberbank BH će u inbox stići račun, a putem SMS poruke će dobiti obavijest o prispijeću računa. Plaćanje usluge se realizuje jednim klikom, izborom opcije plati.

Top Up je dodatna funkcionalnost u okviru internet i mobilnog bankartsva Sberbank BH koja omogućava klijentima Sberbank BH slanje dopune za Ultra brojeve po vlastitom izboru. Korištenje usluge je besplatno i za pošiljaoca i za primaoca dopune.

Back To Top