skip to Main Content

Generalni direktor “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, Mirsad Mujić i generalni direktor Turske Pošte, Kenan Bozgeyik, krajem prošle sedmice u Sarajevu su potpisali Protokol o saradnji u E – trgovini. Ovu uslugu BH Pošta uspostavit će zajedno sa Turskom poštom kako bi ravnopravno postala dijelom modernih usluga kojima danas pribjegava sve više korisnika.

Postavljena je platforma eCommerca BH Pošte, koja će se polako puniti i krenuti sa ponudom prema korisnicima. Turske pošte posjeduju ogromno znanje i iskustvo kada je u pitanju eCommerce. Prije više od šest godina uspješno su pokrenuli ovu usluge s ciljem da se, putem e-trgovine, osnaži tursko tržište i da se domaćim firmama pruži mogućnost za što bolji plasman vlastitih artikala.

Generalni direktor Turske Pošte, Kenan Bozgeyik izrazio je zadovoljstvo što je PTT mogao pomoći svojim iskustvom BH Pošti u borbi za ulazak na online tržište.

– Mi smo vaši prijatelji, ne samo poslovni saradnici – istakao je Bozgeyik i dodao da saradnja ove dvije pošte neće završiti samo na ovom projektu.

Generalni direktor BH Pošte, Mirsad Mujić iskazao je zadovoljstvo zbog nove mogućnosti za korisnike.

– E-trgovina mogućnost je i za domaće firme da svoje artikle plasiraju na inostrano tržište. Biće ovo jedan povoljan projekat, koji ćemo, nadam se, uz pomoć iskustva Turske Pošte podići na ravnopravan nivo sa ostalim uslugama – istakao je Mujić.

Ujedno je  prezentovana i nova poštanska marka koja je zajedničko izdanje BH Pošte i Turske Pošte.

Back To Top