skip to Main Content

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas rezidentnog predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Francisca Parodija s kojim je razgovaro o aktivnostima koje su u tijeku u okviru novog proširenog programa između BiH i ove financijske institucije.

Na satanku se razgovaralo o predstojećem posjetu Misije MMF-a, predvođene šefom Misije Nadeenom Ilahijem, koja dolazi u prvi pregled nakon što je odobren novi aranžman i isplaćena prva tranša entitetima.

Ministar Bevanda informirao je rezidentnog predstavnika MMF-a da je Proračun institucija BiH za 2017. godinu dobio podršku Vijeća ministara, te da je upućen Predsjedništvu BiH, koje je ustavni predlagač, te da očekuje kako će do kraja godine proračun biti usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Na sastanku je naglašeno da je nužno intenzivirati aktivnosti u ispunjavanju obveza prihvaćenih u Pismu namjere, kao i mjere koje proistječu iz Reformske agende.

Misija MMF-a boravit će u BiH od 9. 11. do 22. 11. 2016. godine u okviru prvog pregleda nakon što je isplaćena prva tranša od oko 150 milijuna KM, a ukupna vrijednost novog kreditnog programa  je oko milijardu KM.

Sugovornici su se složili da je nužno nastaviti provođenje strukturalnih reformi na svim razinama vlasti u BiH, kao i programe s međunarodnim financijskim institucijama koje daju potporu reformskim procesima, poput Svjetske banke, ali i Europske unije. MMF,

 

 

Back To Top