skip to Main Content
Sturtup Centar

 

Bečka start-up scena bit će predstavljena sutra na “Danu osnivača”, u okviru 80 manifestacija na 40 lokacija.

Na inicijativu bečke Privredne agencije (Wirtschaftsagentur Wien), univerziteti, hubovi, coworking prostori, inicijative, razvojni centri i sami osnivači sačinili su raznovrsne ponude o temi osnivanja start-upova u Beču.

Na Ekonomskom univerzitetu, sjedištu Univerziteta u Beču, Tehničkom univerzitetu i Univerzitetu prirodnih nauka na programu su radionice od knjigovodstva do marketinga, savjetovanja, razgovori i obilasci koju su spremila 42 partnera Privredne agencije kao što su A1 Start Up Campus, Austria Wirtschaftsservice, Impact Hub Vienna, GründerCenter der Erste Bank, Vienna Biocenter, Webster Vienna Private University, Privredna komora Beča.

Bečka Privredna agencija start-upovima trenutno nudi kancelarijske prostore na četiri lokacije ukupne površine od 3.400 kvadratnih metara. Ponuda je odlično prihvaćena jer Agencija omogućava sklapanje ugovora o iznajmljivanju prostora na kratke periode.

Tech Cocktail, online portal za start-up scenu uvrstio je Beč na listu deset omiljenih svjetskih gradova za start-upove za 2015. godinu. Ocjenjivani su uslovi za poduzetnike, aktivnost scene, broj takmičenja i manifestacija. Jedna takva manifestacija u Beču je “Pioneers Festival” koji sa 1.000 start-upova i preko 2.500 učesnika važi za najveći start-up događaj Srednje Evrope.

 

Izvor: EUROCOMM-PR

Back To Top